Prohlášení o přístupnosti

MŠ Němčice nad Hanou se zavazuje k zpřístupnění své internetové stránky v souladu se zákonem č. 99/2019 Sb., o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací a o změně zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, které provádějí směrnici Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2102.

Toto prohlášení se vztahuje na webové stránky https://msnemcicenadhanou.cz.

Stav souladu

Tyto webové stránky jsou částečně v souladu se zákonem č. 99/2019 Sb., o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací a s novelou zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy.

Nepřístupný obsah

Níže uvedený obsah není přístupný z důvodu nepřiměřené zátěže:

  • chybějící alternativní popisky u některých fotografií a ilustračních obrázků
  • nedostatečně velký kontrast některých ilustračních prvků a nadpisů nižší úrovně

Informace prezentované v jiných formátech

Na webu jsou některé informace dostupné v jiné než textové nebo hypertextové podobě. Nejčastější použitý formát pro sdělování takových informací je PDF. Tyto soubory umí zobrazit většina současných prohlížečů, případně je potřeba mít v počítači nainstalován některý z PDF prohlížečů, např. Adobe Reader, který je zdarma ke stažení na stránce společnosti Adobe.

V některých případech jsou dokumenty zveřejněny ve formátu aplikací Microsoft Office. Jedná se především dokumenty s příponami DOCX, XLSX a PPTX či PPSX. Pro zobrazení jejich obsahu je třeba mít nainstalované jejich prohlížeče. Zdarma je můžete stáhnout na stránkách společnosti Microsoft. Zde jsou odkazy na prohlížeče formátů: DOCXXLSXPPTX a PPSX.

Vypracování tohoto prohlášení o přístupnosti

Prohlášení o přístupnosti bylo v aktuální podobě vypracováno dne 4. 9. 2024.

Pro vypracování tohoto prohlášení byla v souladu s čl. 3 odst. 1 prováděcího rozhodnutí Komise (EU) 2018/1523 použito posouzení třetí stranou.

Zpětná vazba a kontaktní údaje

Stále pracujeme na tom, aby tyto stránky byly bez problémů přístupné všem uživatelům. Pokud narazíte na jakýkoli problém, dejte nám prosím vědět. Pro sdělení námětů, postřehů či informací o problémech se zobrazováním těchto stránek prosím využijte e-mail skolkan@volny.cz.

Postupy pro prosazování práva

Máte právo na zajištění přístupnosti té části internetových stránek, která obsahuje informace o povinném subjektu dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím ve znění vyhlášky č. 442/2006 Sb., kterou se stanoví struktura informací zveřejňovaných o povinném subjektu způsobem umožňujícím dálkový přístup. V případě, že u této části internetových stránek školy nebude přístupnost zajištěna a škola nebude řádně reagovat na vaše podněty, máte právo obrátit se na orgán určený pro prosazování vašich práv (MV ČR, odbor eGovernmentu).

MŠ Němčice nad Hanou, okres Prostějov, příspěvková organizace
Trávnická 201
Němčice nad Hanou
798 27
IČ: 750 21 684 DS: gw7kvh9